width= 25 dkg margarina
tijesto:
40 dkg pirea od pečene bundeve
75-80 dkg glatkoga brašna
1 kocka svježeg kvasca
2 žličice šećera
1 žlica meda
2 dcl mlijeka
1 jaje
nadjev:
marmelada od bundeve ili dinje
premaz:
1 jaje sezam

Bundevu očistite, ispecite i izmiksajte u pire. Kvasac pomiješajte s medom, šećerom i toplim mlijekom. Kad se kvasac digne, dodajte brašno, jaje i pire od bundeve. Zatim zamijesite tijesto i odmah razvaljajte na debljinu prsta. Po površini naribajte smrznuti margarin i čvrsto zarolajte. Podijelite na 4 jednaka dijela i oblikujte kugle. Ostavite na toplom oko 2 sata. Zatim svaku kuglu razvaljajte i izrežite na 8 dijelova. Premažite željenom marmeladom i oblikujte kroasane. Tako pripremljene kroasane stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i ostaviti na toplome oko 1 sat. Premažite kiflice razmućenim jajetom i posipajte sezamom. Pecite na 200 ºC oko 15 minuta.

Prethodni članakBadem loptice
Sljedeći članakCrno-bijela pita
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.