src=Tijesto (3 puta):
2 jaja
6 dag šećera
1/2 vanilin šećera
2,8 dag margarina
4 dag čokolade za kuhanje
2,8 dag oštrog brašna
1,2 dag krušnih mrvica
1/2 praška za pecivo

Krema:
1/2 kg sira mascarpone
40 dag Nutelle
1/2 l vrhnja za šlag
10 dag prženih i sjeckanih lješnjaka

Glazura:
15 dag čokolade za kuhanje
3 žlice ulja

Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, pa postupno dodavati brašno s praškom za pecivo i krušnim mrvicama, otopljeni margarin i rastopljenu čokoladu. Na kraju kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka. Na taj način ispeći tri biskvita, svaki posebno. Prvi biskvit močiti kakaom i premazati kremom, drugi biskvit mazati kremom, a treći biskvit preliti glazurom i ukrasiti po želji.

Priprema kreme: Sir izmiksati s Nutellom. Od vrhnja napraviti čvrst šlag, pa ga umiješati u sir. Dodati sjeckane lješnjake i podijeliti na dva dijela.

Priprema glazure: Čokoladu otopiti na pari dodavajući ulje.


Prethodni članakDeluxe kocke
Sljedeći članakMirisni i zdravi božićni začini
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.