width= 3 žlice maslinovog ulja
130 g poriluka (bijeli dio)
130 g mrkve
530 g kuhanog graha
500 ml pasirane rajčice
crvena paprika
vlasac
sol, papar
600 g bakalara
nekoliko mini rajčica
sjeckani peršin

Na zagrijanom maslinovom ulju prodinstajte poriluk narezan na kolutiće, pa dodajte mrkvu narezanu na štapiće. Nakon 5 minuta dodajte kuhani grah, prelijte pasiranom rajčicom, začinite crvenom paprikom, suhim ili svježim vlascem, solju i paprom te promiješajte. Zatim sve prebacite u vatrostalnu posudu, a na vrh stavite bakalar narezan na veće komade kojeg ste prethodno posolili i popaprili. Po želji, dodajte prepolovljene mini rajčice. Sve zajedno pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 30 minuta i potom posipajte peršinom.

Prethodni članakPrijevremena starosna mirovina
Sljedeći članakVarivo od boba i puretine
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.