– 3 žlice maslinovog ulja
– 130 g poriluka (bijeli dio)
– 130 g mrkve
– 530 g kuhanog graha
– 500 ml pasirane rajčice
– crvena paprika
– vlasac
– sol, papar
– 600 g bakalara
– nekoliko mini rajčica
– sjeckani peršin
Na zagrijanom maslinovom ulju prodinstajte poriluk narezan na kolutiće, pa dodajte mrkvu narezanu na štapiće. Nakon 5 minuta dodajte kuhani grah, prelijte pasiranom rajčicom, začinite crvenom paprikom, suhim ili svježim vlascem, solju i paprom te promiješajte. Zatim sve prebacite u vatrostalnu posudu, a na vrh stavite bakalar narezan na veće komade kojeg ste prethodno posolili i popaprili. Po želji, dodajte prepolovljene mini rajčice. Sve zajedno pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 30 minuta i potom posipajte peršinom.