Biskvit:
– 12 bjelanjaka
– 12 žlica šećera
– 6 žumanjaka
– 4 žlice mljevenih oraha
– 6 žlica brašna
Krema:
– 5 dcl mlijeka
– 6 žlica šećera
– 5 žlica glatkog brašna
– 1 vanilin šećer
– 25 dag margarina
– 6 žumanjaka
– 4 krem bananice
– 20 dag žele bombona
– šaka grožđica potpoljenih u rum
– žlica ruma
U velikoj posudi ispecite biskvit na 180 °C oko 25 min. Pečeni biskvit prerežite na polovice, pa zatim prerežite vodoravno obje kore da dobijete sve zajedno 4 kore. Sastojke za kremu kuhajte na pari oko 15 min. Kuhanu kremu ohladite i u nju stavite margarin, izmiksajte, a nakon toga umiješajte na kockice izrezane žele bombone, bananice i šaku grožđica sa žlicom ruma. Na vrh torte možete staviti 20 dag čokolade za kuhanje koju pomiješate s 5 dag margarina ili 5 žlica ulja, rastopite, te prelijete po torti.