-16 cannellona
– 2 žlice naribanog sira parmezana
Za nadjev:
– 80 g mladog luka (bijeli dio)
– 400 g mljevenog mesa
– 3-4 žlice ulja
– 2 žličice Vegete
– 40 g naribanog sira parmezana
– 40 g naribanog sira grojera
– 200 ml vrhnja za kuhanje
– 50 ml vina
– 1 žlica narezanog vlasca
Za umak od rajčice:
– 400 ml pasirane rajčice
– 250 ml vode
– 1 žličica Vegete
– 1 čili papričica
– 2 žličice šećera
Na ulju kratko propržite mladi luk narezan na kolutiće. Dodajte mljeveno meso, Vegetu, pa pirjajte podlijevajući vodom oko 20 minuta. Nakon toga dodajte vrhnje, vino, naribane sireve i narezani vlasac. Sve zajedno kratko prokuhajte, malo ohladite i ovim nadjevom nadjenite cannellone. Cannellone položite u uljem namazanu vatrostalnu posudu i prelijte umakom od rajčice, a pripremite ga na sljedeći način: pasiranu rajčicu pomiješajte s vodom, dodajte Vegetu, narezanu čili papričicu i šećer. Kratko prokuhajte i prelijte preko cannellona, pospite naribanim sirom, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 20 minuta. Pred kraj pečenja foliju maknite, a cannellone još kratko zapecite.