 – 30 dag suhog graška
– 30 dag suhog graška 
 – 30 dag suhoga bijelog graha 
 – 15 dag leće 
 – ½ kg krumpira 
 – 2-3 mrkve 
 – ½ kg suhoga svijnskog mesa ili kobasice 
 – 1 žlica sjeckanog peršinova lišća 
 – 1 žlica crvene mljevene paprika 
 – sol i papar 
 – 3 litre vode
Dan prije kuhanja namočite suho povrće u vodu da nabubri. Drugi dan ga ocijedite i stavite u posudu s tri litre vode. Dodajte suho meso ili kobasice, sol, papar prema ukusu, crvenu mljevenu pariku i sjeckani peršin. Kuhajte oko sat i pol. Nakon tog vremena dodajte oguljeni i na kocke narezani krumpir i mrkvu. Nastavite kuhati još 45 minuta. Na kraju kuhanja izvadite meso, narežite ga i posebno poslužite uz gotovo varivo, a kobasice po ukusu u varivo.
 
		








