Tijesto:
– 10 dag maslaca
– 10 dag šećera
– 4 žlice kiselog vrhnja
– 1 jaje
– 40 dag oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
Nadjev:
– 5 dcl mlijeka
– 6 žlica brašna
– 1 žlica gustina
– 3 žlice šećera
– 13 dag maslaca
– 20 dag čokolade za kuhanje
– sok ½ limuna
Dekoracija:
– ribana čokolada
Priprema tijesta: Miksati omekšan maslac sa šećerom, dodati vrhnje i jaje, pa na kraju dodati brašno s praškom za pecivo i sve zamijesiti. Podijeliti na tri jednaka dijela. Svaki dio razvući u veličinu lima oko 30 x 25 cm. Peći na obrnutoj strani lima, 8 – 10 minuta na 190 °C i ostaviti da se ohladi.
Priprema nadjeva: U malo mlijeka umutiti brašno, gustin i šećer, pa ukuhati u ostalo mlijeko. U ohlađeno dodati omekšan maslac i podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati rastopljenu i prohlađenu čokoladu, a u drugi dio sok od pola limuna.
Priprema dekoracije: Ukrasiti ribanom čokoladom. Slagati: kora, veći dio čokoladne kreme, kora, krema od limuna, kora, manji dio čokoladne kreme, ribana čokolada.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2