Mon Cheri. Kolač koji će vas raspametiti neodoljivom kombinacijom biskvita od kakaa, želea od višanja i kreme od vanilije i podići raspoloženje u taj čas.

 width=Tijesto:
6 jaja
25 dag šećera
1 dcl vode
1 dcl ulja
25 dag oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa

Krema:
½ l mlijeka
1 puding od vanilije
25 dag šećera u prahu
1 margarin

Preljev:
2 staklenke višnji
3 crvena preljeva za tortu

Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom i postupno dodavati ostale sastojke. Na kraju kuhačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 °C i ohlađeno prerezati po pola.

Priprema kreme: Od ukupne količine mlijeka oduzeti par žlica, umiješati s šećerom u prahu i pudingom pa ukuhati u ukupnu količinu mlijeka. Kuhati dok se ne zgusne. U hladno umiješati izrađeni margarin i premazati preko biskvita.

Priprema preljeva: Na kremu poslagati pola staklenke višanja i preliti polovicom preljeva napravljenog prema uputama sa vrećice. Staviti drugi dio biskvita, poslagati drugu polovicu višanja i preliti drugom polovicom preljeva.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članakSočni kolač s jabukama
Sljedeći članakTočkaste Mare
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.