Robertove šnite. Izvrstan kremasti kolač s laganim i jednostavnim biskvitom od oraha i savršenim spojem dviju krema koje završavaju čokoladnom glazurom.

 width=

 

Tijesto:
– 10 bjelanjaka
– 28 dag šećera
– 28 dag oraha
– 2 žlice kakaa
– 2 žlice brašna

Žuta krema:
– 4 dl mlijeka
– 20 dag šećera
– 6 žlica brašna
– 6 žumanjaka
– 25 dag margarina

Crna krema:
– 4 žumanjka
– 2 jaja
– 25 dag šećera u prahu
– 8 dag čokolade
– 25 dag margarina

Glazura:
– 15 dag čokolade
– 10 dag margarina
– 2 kapi ulja

Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, postupno dodati šećer, mljevene orahe, kakao i brašno. Ispeći u namaštenom i pobrašnjenom limu.

Priprema žute kreme: Mlijeko i šećer skuhati s brašnom i žumanjcima. U ohlađenu kremu dodati pjenasto izrađen margarin.

Priprema crne kreme: Žumanjke, jaja i mljeveni šećer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati čokoladu i u ohlađeno pjenasto izrađen margarin.

Priprema glazure: Čokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje radi sjaja.

Postupak: Pečeni biskvit prvo premazati crnom kremom, nju žutom i ukrasiti čokoladnom glazurom

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači“