Tijesto:
– 7 bjelanjaka
– 20 dag šećera
– 20 dag mljevenih oraha
– 1 žlica oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
Krema:
– 7 žumanjaka
– 6 žlica šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 4 žlice jake crne kave
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 18 dag maslaca
Priprema tijesta: Tući bjelanjke uz lagano dodavanje šećera u čvrsti snijeg. Orahe, brašno i prašak za pecivo lagano umiješati u snijeg. Peći na 180 °C i pečeno prerezati po dužini.
Priprema kreme: Žumanjke, šećere i kavu tući na pari dok se ne zgusne. Dodati rastopljenu čokoladu. Ohladiti i u hladno dodati izrađeni maslac. Dio kreme staviti između biskvita, a ostatkom premazati kolač. Ukrasiti po želji čokoladnim mrvicama ili tučenim vrhnjem.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“