Tijesto:
– 10 jaja
– 20 dag šećera
– 5 dag čokolade za kuhanje
– sok i korica od 2 naranče
– 2 žlice oštrog brašna
– 30 dag mljevenih oraha
Krema:
– 4 jaja
– 20 dag šećera
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 1 margarin
Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto miksati sa šećerom. Dodati otopljenu čokoladu, sok i koricu od naranči, brašno pomiješano s orasima i ručno snijeg od bjelanjaka. Pečeno prerezati na dva dijela.
Priprema kreme: Jaja i šećer izmutiti na pari pa dodati sjeckanu čokoladu. Kada se ohladi izraditi s omekšalim margarinom. Na biskvit staviti veći dio kreme, preklopiti drugim dijelom bisvita, premazati manjim dijelom kreme i preliti glazurom od čokolade.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“