1 dio:
– 12,5 dag margarina
– 20 dag šećera u prahu
– sok od 1 limuna
– 40 dag mljevenih petit keksa
– 1 dcl mlijeka
2 dio:
– 4 žlice ulja
– 10 dag čokolade za kuhanje
3 dio:
– 1 dcl vode
– 20 dag šećera
– 15 dag margarina
– 25 dag mlijeka u prahu
Priprema 1. dio: Margarin i šećer dobro izmiksati, dodati mljevene kekse, mlijeko i sok od limuna. Sve zajedno dobro izmiješati i staviti u kalup veličine 35 x 20 cm obložen papirom za pečenje.
Priprema 2. dio: Rastopiti na kockice izlomljenu čokoladu s uljem na pari i preliti preko prvog dijela. Staviti u hladnjak da se čokolada stisne.
Priprema 3. dio: Vodu sa šećerom staviti da vrije 7 minuta uz povremeno miješanje. Skloniti s vatre i dodati omekšan margarin pa miksati 5 minuta. Na kraju postupno umiksati mlijeko u prahu i dobivenom smjesom premazati preko ohlađene čokolade. Vratiti kolač u hladnjak da se dobro ohladi pa rezati.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“