Tijesto:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice oštrog brašna
Nadjev:
- 40 dag višanja
- 10 dag šećera
- 2 žlice gustina
- 8 žlica soka od višnje
- liker od višnje po želji
Krema:
- 1 mljevena želatina
- 10 dag kokosovog brašna
- 5 dag šećera
- 1,5 dcl mlijeka
- 4 žlice vode
- ½ l vrhnja za šlag
Priprema tijesta:
Jaja miksati pjenasto sa šećerom i ručno kuhačom umiješati brašno. Peći na papiru za pečenje, u kalupu dimenzije 20 x 25 cm, pri 180 °C, oko 10 minuta.
Priprema nadjeva:
Pola višanja kuhati sa šećerom i izmiksati štapnim mikserom u pire, te dodati gustin razmućen u soku i likeru. Kuhati dok se ne zgusne. U smjesu dodati ostatak cijelih višanja.
Priprema kreme:
Želatinu namočiti s 4 žlice vode i ostaviti da odstoji 10 minuta kako bi nabubrila. Kokosovo brašno dobro usitniti u blenderu, pomiješati sa šećerom i mlijekom, te staviti kuhati. U vruću smjesu dodati na laganoj vatri otopljenu želatinu i dobro izmiješati. U mlako umiješati čvrsto tučeni šlag. Na biskvit staviti pola nadjeva, pola kreme, ostatak nadjeva, te ostatak kreme. Ukrasiti šlagom i višnjama.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“