Podloga:

✦250 g Digestive keksa

✦70 g maslaca

✦1 žličica cimeta

Priprema: Kekse sitno samljeti i dodati cimet te oto­pljeni maslac. Smjesu utisnuti u kalup dimenzije 21 x 21 cm pa peći 4 – 5 minuta na 200 °C.

Nadjev:

✦6 jabuka

✦1 žlica maslaca

✦2 žlice šećera

✦2 žlice cimeta

Priprema: Jabuke oguliti, narezati na ploške i sta­viti u tavicu na malo maslaca pa dodati šećer i ci­met. Povremeno promiješati i kuhati dok jabuke ne omekšaju. Rasporediti po podlozi i ohladiti.

Krema:

✦500 g krem sira

✦3 žlice šećera u prahu

✦100 g bijele čokolade

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Krem sir izmiksati sa šećerom u prahu, dodati u mikrovalnoj ili na pari otopljenu i malo ohlađenu bijelu čokoladu i još jednom izmiksati. Dodati tekuće vrhnje za šlag i miksati dok se ne zgusne. Rasporediti po jabukama i dobro ohladiti. Posuti mljevenim keksom i cimetom.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakCrljenak kaštelanski iz Strmendoca
Sljedeći članakVaraždinski klipič 27. hrvatski proizvod zaštićenog naziva
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.