Aromatični zečji bataci

Pripremite:
4 zečja batka, sol, papar, mljevena paprika, 500 g ljutike, 4 grančice majčine dušice, 4 žlice maslinova ulja, 4 režnja češnjaka, 200 ml bijelog vina, 200 ml temeljca, sok od 1/2 limuna

Meso operite i posušite. Po potrebi uklonite žilice i kožicu. Zatim meso natrljajte solju, paprom i mljevenom paprikom. Ljutiku oljuštite. Majčinu dušicu operite, protresite, natrgajte listiće sa 2 grančice i nasjeckajte ih. Ulje ugrijte u posudi za pečenje i kratko pržite meso. Režnjiće češnjaka oljuštite, nasjeckajte i dodajte mesu zajedno s nasjeckanom majčinom dušicom. Propirjajte te ulijte vino, temeljac i limunov sok. Poklopite i ostavite da lagano ključa oko 90 minuta. Poslužite ukrašeno preostalim grančicama majčine dušice. Odličan prilog je pečeni krumpir.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.