Fazan u loncu

Pripremite
fazana teškog 1 kg, češnjak, ružmarin,
kadulju, 2 grančice peš_ina, 20 dag
dimljene slanine, 2 dl juhe, 2 dl suhog bijelog
vina, mrkvu, mali celerov korijen, glavicu luka,
40 dag lučica, sol, papar

Oljuštite češnjak i nasjeckajte sa začinskim biljem. Fazana posolite, popaprite, natrljajte smjesom bilja te obložite ploškama slanine. Omotajte uzicom i stavite u posudu. Okružite narezanim povrćem (lučice samo oljuštite) i pirjajte dva i pol sata, zalijevajući juhom i vinom.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.