Sastojci:
– 80 dag očišćenih fileka
– 20 dag masnije dimljene pancete ili kobasica
– 300 ml rajčice/ može pelati/
– 3 jušne žlice ulja
– glavicu usitnjenog luka
– 2 češnja usitnjenog češnjaka
– mrkva
– malo celera
– majčine dušice
– prešin
– origano
– sol
– papar po ukusu
Priprema:
Nabavite već kuhane fileke ili ih stavite u posoljenu vodu i kuhate na laganoj vatri dok ne postanu mekane.
Na zagrijanom ulju propirjate usitnjeni luk, mrkvu celer i češnjak, dodajte narezanu pancetu i dinstajte dok ne posmeđe.
Kuhane fileke narežite na manje komade pomiješajte sa začinskim biljem i rajčicama pa dodate dinstanoj smjesi.
Sve promiješate, dolijte malo vode i zakuhjte. Smanjite vatru i nastavite kuhati još 30 minuta.
Poslužite toplo s ribanim parmezanom.