PRIPREMITE:
4 teleća medaljona
2 dag maslaca
žlicu ekstra djevičanskog maslinova ulja
6 žlica bijelog vina
40 dag šampinjona
1 dl vrhnja
1 plošku pršuta od 5 dag
3 dag pistacija
sol
papar
Medaljone lagano istucite batom za meso. Gljive očistite, a zatim ih narežite na ploške. Pistacije uronite u vrelu vodu i ogulite. Pršut narežite na kockice.
U posudi rastopite maslac i ulje, dodajte medaljone i popržite ih s obje strane. Kad posve pozlate, ocijedite ih od ulja i držite na toplom. Izlijte masnoću u kojoj ste ih pržili, dodajte vino i pustite da malo ispari. Zatim dodajte pršut i vrhnje te kuhajte nekoliko minuta. Dodajte gljive i dio pistacija te sve zajedno izmiksajte. Vratite medaljone u posudu, zajedno s umakom i preostalim pistacijama.
Posolite, popaprite i nastavite kuhati još 6-7 minuta. Poslužite medaljone prekrivene umakom.