janjeći hrbat (težak 1-1,2 kg) rezan tako da se meso ne odvaja ni s jedne strane kralješnice
5 žlica nasjeckanog začinskog bilja (peršina, vlasca, ružmarina, majčine dušice)
režanj češnjaka
3 žlice mrvica
2 žlice maslinovog ulja
sol
papar
Za prilog:
50 dag graška
3 dag maslaca
1 – 2 žlice ružmarina
žlicu slatkog vrhnja
glavicu luka
žlicu brašna
1/4 l mlijeka
1/2 neprskanog limuna
Meso operite, posolite, popaprite, nauljite i pecite 30 minuta u pećnici, zagrijanoj na 225 Celzijevih stupnjeva. Povremeno zalijevajte vodom. Očistite češnjak i nasjeckajte sa začinskim biljem. Primiješajte vrhnje, mrvice, sol i papar. Namažite na pečenku i pecite još 10 -20 minuta. Dužina pečenja ovisi o tome želite li da meso bude jače ili manje pečeno. U međuvremenu nasjeckajte luk. Popržite ga na malo maslaca, zalijte sa 1/4 l vode, dodajte grašak, poklopite i pirjajte da omekša. Primiješajte preostali maslac, posolite, popaprite, dodajte limunov sok i naribanu koricu. Odvojite ispečeno meso od kralješnice, narežite i poslažite uz kost. Uz to poslužite grašak i pečeni krumpir.