PRIPREMITE:

1 kokot težine oko 1,4 kg 100 g dimljene slanine 2 manje glavice luka
200 g gljiva (šampinjona)
80 g rastopljenog maslaca
malo bibera
½ l suhog crvenog vina
½ l pilećeg temeljca za juhu
1 češanj bijelog luka
½ vezice peršina
majčina dušica
1 lovorov list
50 g maslaca

Operite meso, posušite i izrežite na 8 komada. Posolite i popaprite. Sitno izrežite slaninu, ogulite glavice luka i očistite gljive. Zagrijte 50 g rastopljenog maslaca u posudi za pečenje i propržite slaninu. Dodajte glavice luka i gljive i sve skupa pržite nekoliko minuta. Izvadite iz posude za pečenje i ostavite na strani. Meso pospite brašnom. Prvo pržite batke na vručoj masnoći dok ne postignu zlatnosmeđ u boju, zatim dodajte crveno vino i pileći temeljac za juhu te ostavite da provrije. Dodajte gljive, slaninu i luk. U juhu dodajte češnjak, peršin, timijan i lovorov list. Poklopite i kuhajte oko 1 sat na slaboj vatri. Izvadite komade mesa, povrće i začine te juhu procijedite. Izrežite maslac na manje komade i umiješajte ga u procije đenu juhu. Nemojte dopustiti da zakuha. Poslužite komade mesa i povrća na večim tanjurima, a sadržaj prelijte juhom.

Prethodni članakSlana mesna pita
Sljedeći članakKesten tunel
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.