Sastojci:
– 30 ml ulja
– 1 glavica luka
– 600 g miješanog mljevenog mesa
– 2 češnja češnjaka
– 2 žlice nasjeckanog peršina
– 1 žlica Vegete
– 6 jaja
– 2 žemlje
– 300 ml kiselog vrhnja
– 1 prašak za pecivo
– 3 žlice oštrog pšeničnog brašna
– 2 žlice krušnih mrvica
– 150 g pancete
– sol, papar
Priprema: Na zagrijanom ulju popržite luk, dodajte mljeveno meso, nasjeckani češnjak, peršin i jednu žlicu Vegete. Pržite dok meso ne dobije lijepu boju, pa prebacite u dublju zdjelu da se hladi. U međuvremenu skuhajte 5 jaja.
Žemlje namočene u toploj vodi i dobro ocijeđene natrgajte na veće komade, zatim dodajte vrhnje, 1 sirovo jaje, prašak za pecivo, brašno i krušne mrvice, te sve zajedno malo posolite i popaprite.
Kalup premažite uljem i obložite tankim šnitama pancete. Izlijte polovicu smjese u kalup, poredajte kuhana jaja i izlijte ostatak smjese. Pecite na 200° C oko 15 minuta, pa još 45 minuta na 180° C. Pečeno pustite da se malo ohladi u kalupu, a zatim istresite na tanjur za posluživanje.