width=– 10 dag crvene leće
– 20 dag piletine
– 15 dag mljevenog mesa
– 1 jaje
– nasjeckani peršin
– sol, papar
– 1 luk
– 1 žlica ulja
– 1 češanj češnjaka
– 3 žličice currya
– 15 dag jogurta
– 1 žlica brašna
– 200 ml mlijeka
– 20 dag graška i mrkve

Leću skuhajte i procijedite. Piletinu narežite na sitne komadiće, te pomiješajte s mljevenim mesom, lećom, peršinom, soli i paprom. Izdradite 12 polpeta, te ih ispecite na ulju. Zatim ih stavite na papir za pečenje i pecite u pećnici na 120 stupnjeva dok se povrće ne ispeče. Luk narežite na sitno i prodinstajte na ulju na kojem ste prethodno pržili polpete, dodajte češnjak i curry. Jogurt, brašno i mlijeko pomiješajte, dodajte u tavu i prokuhajte zajedno s mrkvom i graškom. Ostavite 8 do 10 minuta kuhati dok se svi sastojci ne sjedine. Začinite i poslužite uz polpete i rižu.

Prethodni članakOvčji sir na mediteranski
Sljedeći članakPečena janjetina
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.