Priprema:
– 50 dag telećih odrezaka bez kostiju
– 25 dag šunke
– 25 dag pileće jetre i srca
– 3 žlice masti
– 4 žlice ulja
– 1 žlica usitnjena peršinova lista
Priprema za umak:
– 25 dag gljiva
– 2 žlice masti
– 1 žlica senfa
– 7 dcl crnog vina
– 1žličica slatke mljevene paprika
– sol i papar po ukusu
Priprema za zapršku:
– 1 žlica ulja
– 1 žlica brašna
– malo vode
Postupak: Na masti popržite usitnjene gljive. Dodajte sol, papar, mljevenu papriku i zalijte vinom u koje ste umiješali senf. U posebnoj posudi načinite zapršku i umiješajte u umak od gljiva. Jetru i srce narežite na deblje ploške i popržite na zagrijanu ulju. Teleće odreske bez kostiju istucite batićem i posolite, pa pokrijte ploškama šunke i poprženim iznutricama. Uvijte u obliku sarme, pričvrstite čačkalicama, začinite i naglo popržite na masti. Zatim prelijte umakom od gljiva i poklopljeno pirjajte oko 20 minuta. Gotovo jelo posipajte usitnjenim peršinom i poslužite s palentom.