500 g mljevene puretine
30 g naribanog parmezana
jaje
2 luka
1/2 žličice začina
mažuran
peršin
40 g pršuta
Za umak:
luk
mrkva
korijen celera
1 limenka pelata
sol
žličica šećera
mješavina začina
Nasjeckajte luk i pršut, pomiješajte s puretinom, jajem i začinima. Posolite i poparite dodajte parmezan. Dobro izmiješajte. Navlažite ruke i oblikujte okruglice. Pecite ih u zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na papir koji ce upiti višak masnoće i ostavite na toplom dok ne napravite umak od rajčica . Na ulju od pečenja popržite nasjeckani luk, naribanu mrkvu i celerov korijen. Dodajte sitno sjeckane (ili ispasirane) pelate, šećer, sol i mješavinu začina. Kuhajte dok povrće omekša, a umak postane gust. Na kraju dodajte okruglice u umak i kratko prokuhajte.