src= src=500 g mljevene puretine
30 g naribanog parmezana
jaje
2 luka
1/2 žličice začina
mažuran
peršin
40 g pršuta

 

Za umak:
luk
mrkva
korijen celera
1 limenka pelata
sol
žličica šećera
mješavina začina

Nasjeckajte luk i pršut, pomiješajte s puretinom, jajem i začinima. Posolite i poparite dodajte parmezan. Dobro izmiješajte. Navlažite ruke i oblikujte okruglice. Pecite ih u zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih na papir koji ce upiti višak masnoće i ostavite na toplom dok ne napravite umak od rajčica . Na ulju od pečenja popržite nasjeckani luk, naribanu mrkvu i celerov korijen. Dodajte sitno sjeckane (ili ispasirane) pelate, šećer, sol i mješavinu začina. Kuhajte dok povrće omekša, a umak postane gust. Na kraju dodajte okruglice u umak i kratko prokuhajte.

Prethodni članakPalenta s vrganjima
Sljedeći članakBijele kocke
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.