– 100 g janjetine s kostima
– 1 luk
– 4 češnja češnjaka
– 1 vezica peršina
– 1 komad pancete
– 1 žličica slatke paprike,
– sol i papar
– 100 ml bijelog vina
– jedna kockica maslaca ili žlica masti
ZA TEMELJAC
– kosti od janjetine koje ste odvojili
– 1 mrkva, luk, celer
– 350 g riže
Pristavite vodu i dodajte kosti sa začinima i skuhajte temeljac. Na malo ulja prodinstajte luk i pancetu zajedno, zatim joj dodajte meso sitnije izrezano, češnjak i peršin, te dinstajte 15 minuta. Ulijte 1dcl bijelog vina i po potrebi dodavajte temeljca da meso bude prekriveno tekućinom. Oko 30-40 minuta dinstajte meso podljevajući ga temeljcem. Zatim dodajte rižu i ponovno dinstajte, podljevajte i mješajte, te pred kraj dodajte žlicu masti ili maslaca.