– 40 dag cikle
– 50 dag bijelog zelja
– 4 srednje velika krumpira
– 4 mrkve
– 3 litre temeljca (mesnog ili povrtnog, po želji)
– 40 dag oguljenih rajčica (svježih ili pelata iz konzerve)
– 50 dag mesa za juhu (junetina ili govedina s kostima)
– 3-4 žlice koncentrata od rajčice
– 3 glavice luka
– 3 češnja češnjaka
– limun
– kopar
– maslac ili ulje
Ogulite ciklu, krumpire, mrkve i luk. Pristavite temeljac na srednje jaku vatru, u velikom loncu. Zatim luk i zelje prepolovite, te tanko uzdužno narežite na tanke štapiće. U većoj tavi zagrijte ulje s maslacem, dodajte zelje i luk, posolite, te kratko popržite. Potom smanjite vatru i pirjajte bez dodavanja vode još 5-10 minuta. Skuhano povrće dodajte u lonac s temeljcem. Meso narežite na štapice, posoliti i popaprite i kratko popržite u tavi s uljem te dodajte u lonac. Rastopite malo maslaca u tavi. Mrkvu narežite na kolutiće, dodajte je u tavu s 1 žličicom šećera, te popržite. Zatim je dodajte u lonac s ostalim sastojcima. Ciklu grublje naribajte na ribež. Kratko popržite na ulju i dodajte u lonac. Krumpire raščetvorite, te isto dodajte u lonac, zajedno s preostalim sastojcima: rajčicama, češnjakom, 1 žlicom nasjeckanog kopra i 1-2 žlice limunovog soka (može i ocat). Sve zajedno kuhajte na slaboj vatri oko 2 sata. Poslužite obvezno s vrhnjem u koje je umiješan kopar, te kriškama limuna.