Sastojci (za 8 osoba):
zeca teškog 3,5 kg, 3 ploške dimljene slanine,
10 dag masti, 50 dag luka, 20 dag češnjaka,
3 lovorova lista, svežnjić
peršinovog lišća, majčinu dušicu,
3 mrkve, 2 klinčića, 1 dl octa od
crnog vina, 2 l crnog vina, sol, papar

Priprema:
Očistite zeca, a po mogućnosti sačuvajte krv, pluća, jetra i srce. Obložite zeca slaninom i omotajte uzicom. Stavite  u  posudu  s  poklopcem  koji dobro brtvi. Prelijte zeca otopljenom mašću,  dodajte  oljušteni  nasjeckani češnjak i luk, oguljene mrkve, sve začine  i  začinsko  bilje.  Dolijte  vinski ocat i 1,5 l vina. Kad provri, poklopite i kuhajte 3 sata na niskoj temperaturi.  Izvadite  zeca.  U  sok  dodajte mljevene  iznutrice.  Prokuhajte,  pa sve  protisnite  ili  smrvite  mikserom. Dolijte  preostalo  vino,  prokuhajte  i stavite zeca da u umaku kuha još 2,5 sata.  Zatim  umiješajte  zečju  krv otopljenu  u  žlici  umaka.  Nemate  li krvi, umak možete potamniti  s malo kakaa (čistog, nezaslađenog). Zečevinu  poslužite  narezanu  i  prelivenu umakom.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.