Tijesto:
– 15 dag maslaca
– 15 dag šećera u prahu
– malo soli
– 1 vanilin šećer
– 4 jaja
– 11 dag glatkog brašna
– 17 dag mljevenog maka
– 6 žlica mlijeka
– malo ribane korice limuna
Krema:
– 1,5 dcl mlijeka
– 10 dag šećera
– 15 dag mljevenih oraha
– 7 dag fino mljevenih
– piškota
– čašica ruma
– ½ vanilin šećera
– 17 dag maslaca
– 10 – 20 dag marmelade
– od marelica
Priprema tijesta: Omekšali maslac miksati s polovicom šećera u prahu, malo soli i vanilin šećerom. Postepeno dodavati žumanjke. Od bjelanjaka i preostalog šećera u prahu istući čvrsti snijeg pa ga lagano umiješati. Postepeno dodati prosijano brašno, mak, mlijeko i koricu limuna. Peći na papiru za pečenje 25 – 30 minuta na 180 °C. Ohlađen biskvit prerezati.
Priprema kreme: Zakuhati mlijeko sa šećerom. Dodati orahe, mljevene piškote, rum i vanilin šećer. Kuhati do gustoće pudinga. Čim se ohladi, umiješati omekšali maslac i pjenasto izmiksati. Oba biskvita premazati zagrijanom marmeladom. Donji biskvit premazati s 2/3 kreme, preklopiti drugim, premazati ostatkom kreme i posuti makom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2