Sastojci:
✦1 pakiranje rozen kora
Krema:
✦1000 ml mlijeka
✦100 g šećera
✦50 g bijele čokolade
✦3 pudinga od vanilije
✦2 žlice škrob. brašna (gustina)
✦4 žlice soka od cijeđ. naranče
✦ribana korica ½ naranče
✦250 g margarina
✦100 g kokosovog brašna
Priprema: Od ukupne količine mlijeka izdvojiti malo i razmutiti u njemu puding od vanilije i škrobno brašno, pa ukuhati u ostatak sa šećerom i bijelom čokoladom. Kuhati neprestano miješajući pjenjačom dok se ne zgusne. U vruće umiješati sok i koricu naranče, umiksati margarin i na kraju kokosovo brašno. Kad se smjesa malo ohladi, podijeliti na 7 dijelova i mazati sve kore osim zadnje. Opteretiti i dobro ohladiti.
Ganache:
✦200 ml vrhnja za šlag
✦300 g bijele čokolade
Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati i dodati bijelu čokoladu izlomljenu na kockice. Miješati dok se ne otopi u cjelosti, pa preliti po kolaču. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode