Sastojci:

✦1 pakiranje rozen kora

Krema:

✦1000 ml mlijeka

✦100 g šećera

✦50 g bijele čokolade

✦3 pudinga od vanilije

✦2 žlice škrob. brašna (gustina)

✦4 žlice soka od cijeđ. naranče

✦ribana korica ½ naranče

✦250 g margarina

✦100 g kokosovog brašna

Priprema: Od ukupne količine mlijeka izdvoji­ti malo i razmutiti u njemu puding od vanilije i škrobno brašno, pa ukuhati u ostatak sa šećerom i bijelom čokoladom. Kuhati neprestano miješajući pjenjačom dok se ne zgusne. U vruće umiješati sok i koricu naranče, umiksati margarin i na kraju kokoso­vo brašno. Kad se smjesa malo ohladi, podijeliti na 7 dijelova i mazati sve kore osim zadnje. Opteretiti i dobro ohladiti.

Ganache:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦300 g bijele čokolade

Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati i dodati bijelu čokoladu izlomljenu na kockice. Miješati dok se ne otopi u cjelosti, pa preliti po kolaču. Dobro ohladiti.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakCheesecake od kupina
Sljedeći članakOsvježenje s višnjama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.