Tijesto:
– 6 žumanjaka
– 15 dag šećera
– 1 dl ulja
– 1 dl mlijeka
– 1 žlica kakaa
– 5 žlica gustina
– 1 prašak za pecivo
šaum:
– 6 bjelanjaka
– 20 dag šećera
Glazura:
– 10 dag čokolade
– 10 dag margarina
– 4 žlice ulja
Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom postupno dodajući ulje i mlijeko. Na kraju lagano umiješati gustin prosijan s praškom za pecivo i kakao. Pri kraju pečenja biskvit tanko premazati pekmezom i preliti šaumom. Staviti natrag u pećnicu da lagano porumeni. Ohlađeno preliti čokoladnom glazurom.
Priprema šauma: Bjelanjke i šećer istući u čvrst snijeg.
Priprema glazure: Na niskoj temperaturi otopiti čokoladu, margarin i ulje.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači“