Tijesto:
– 35 dag mekanog brašna
– 15 dag mljevenog šećera
– 18 dag margarina
– 7 dag mljevenih oraha
– 1 jaje
– 1 žumanjak
– 1 žlica kakaa
Krema:
– 10 jaja
– 20 velikih žlica šećera
– 2 margarina (50 dag)
Čokoladni preljev:
– 10 dag čokolade
– 10 dag margarina
Priprema tijesta: Na dasku stavite brašno, dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Razvaljajte 2 mm debelo, režite na kocke 4 x 6 cm, omotajte na limene kalupiće (trube), stavite u lim i ispecite. Pečene trube skinite s kalupića i punite kremom.
Priprema kreme: Jaja i šećer gusto skuhajte na pari, ohladite i dodajte 2 izrađena margarina. Kremu stavite u špricu za tortu i punite trube.
Priprema preljeva: Krajeve truba močite sa svake strane 1 cm u čokoladni preljev.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka“