Tijesto (mjera je čaša od jogurta):
– 5 jaja
– 1 čaša šećera
– 1 čvrsti jogurt
– 1 dcl mlijeka
– 2 čaše oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 2 žlice kakaa
Krema:
– ½ kg svježeg kravljeg sira
– 5 žlica šećera
– ½ l vrhnja za šlag
– 1 vrećica želatine
Preljev:
– 1 vrećica crvenog preljeva za torte
Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom. Dodati jogurt, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dio dodati kakao. Žuto dio tijesta malo zapeći na 180 °C, 7 – 8 minuta, pa onda preliti smeđim dijelom tijesta i ispeći do kraja, te ohladiti.
Priprema kreme: Sir izmješati sa šećerom i dodati čvrsto tučeni šlag. Umiješati rastopljenu želatinu i premazati po biskvitu.
Priprema preljeva: Preljev napraviti prema uputama na vrećici i pažljivo preliti po kolaču.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2