Prhko tijesto:
✦250 g maslaca
✦80 g šećera
✦5 žumanjaka
✦2 žlice kiselog vrhnja
✦400 g glatkog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema:
Maslac sobne temperature, šećer, žumanjke i kiselo vrhnje izmiješati vilicom, dodati brašno i prašak za pecivo i sve pomiješati u mrvičastu smjesu.
Rukom umijesiti glatko mekano tijesto i utisnuti u kalup dimenzije 35 x 25 cm. Poravnati i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C, 15 minuta.
Nadjev:
✦200 g džema od jagoda
✦400 g jagoda
Priprema:
Izvaditi tijesto iz pećnice i premazati ga džemom od jagoda, a po vrhu poslagati jagode izrezane na pola.
Šaum:
✦5 bjelanjka
✦prstohvat soli
✦200 g šećera
Priprema:
Od bjelanjaka i soli umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera, dok se sav šećer ne otopi.
Rasporediti snijeg po jagodama, napraviti žlicom čupavi izgled i vratiti u pećnicu smanjenu na 160 °C, na još oko 25 minuta.
Recept iz knjige Moji voćni kolači