Dizana pita s makom. Za sve ljubitelje makovnjače i okusa maka, tu je fina jednostavna dizana pita sa slatkim punjenjem od maka kojoj neće moći odoljeti.

 width=Tijesto:
– 2 dag kvasca
– 1 dl mlijeka
– 4 žumanjka
– 4 dl margarina
– 8 dl brašna

Nadjev:
– 5 dl maka
– 1 dl šećera
– 4 bjelanjka
– malo naribane
– limunove korice

Priprema: Namrvite kvasac u malo mlijeka, dodajte malo brašna i neka uzlazi na toplom. U uzašli kvasac stavite ostale sastojke i zamijesite tijesto. Neka uzlazi na toplome. Istucite bjelanjke, umiješajte šećer, mak i limunovu koricu. Uzašlo tijesto podijelite na tri dijela i razvaljajte. U namašteni lim stavite prvi list, pokrijte polovicom nadjeva. Pokrijte drugim dijelom tijesta, premažite preostalim nadjevom i pokrijte trećim listom. Ispecite.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka“