Tijesto:
– 6 bjelanjaka
– 6 žlica šećera
– 3 žlice brašna
– malo praška za pecivo
Krema:
– 6 žumanjaka
– 25 dag šećera
– 2 želatine u prahu
– ½ l mlijeka
– ½ l vrhnja za šlag
– 6 većih banana
Preljev:
– 6 dag čokolade za kuhanje
– 2,5 dag margarina
– 2 žlice ulja
Priprema tijesta: Bjelanjke sa šećerom istući u čvrst snijeg pa ručno umiješati brašno prethodno pomiješano s praškom za pecivo. Peći na 175 °C, 10 – 15 minuta.
Priprema kreme: Žumanjke miksati sa šećerom i malo odvojenog mlijeka, pa ukuhati u vruće mlijeko uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Kad se ohladi, staviti želetine rastopljene u 10 žlica vode. Na kraju umiješati šlag od tučenog vrhnja za šlag. Na ohlađen biskvit prethodno zaliven s malo mlijeka premazati polovicu kreme. Složiti banane prerezane po dužini.
Priprema preljeva: Otopiti na pari uz miješanje i preliti prostor između banana. Namazati drugim dijelom kreme i posipati čokoladnim mrvicama.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2