Biskvit:
✦4 jaja
✦4 žlice šećera
✦3 žlice ulja
✦3 žlice vode
✦4 žlice oštrog brašna
✦1 žlica kakaa
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom dok ne pobijele i povećaju volumen. Dodati ulje i vodu pa brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Kratko izmiješati mikserom na najmanjoj brzini. Smijesu uliti u kalup dimenzije 30 x 20 cm obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 20 minuta.
Glazura:
✦200 g čokolade za kuhanje
✦50 ml ulja
Priprema: Otopiti čokoladu s uljem na najmanjoj vatri uz miješanje. Ohlađen biskvit preliti toplom glazurom, pričekati da upije i staviti u hladnjak.
Krema:
✦500 g mascarpone sira
✦5 žlica Nutelle
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Mascarpone izmiksati s Nutellom sobne temperature. Ručno umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag i rasporediti po kremi.
Dekoracija:
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Izraditi čvrsto vrhnje za šlag i ukrasiti kolač.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači