Sastojci za tijesto:
- 8 žlica šećera
- 8 žlica brašna
- snijeg od 8 bjelanjaka
- 8žumanjaka
- 2 žlice pekmeza od marelica
Sastojci za kremu:
- 25 dag maslaca
- 20 dag šećera u prahu
- 10 dag čokolade
- 1 dcl ruma
Glazura:
- 10 dag čokolade
- 3 žlice vode
- 2 žlice šećera
- malo margarina
Priprema tijesta:
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg dodajući žlicu po žlicu šećera. U žumanjke umiješajte brašno, snijeg i pekmez od marelica, te sve promiješajte i stavite peći. Pečeno narežite na kockice promjera 1 cm.
Priprema kreme:
Pjenasto umutite maslac i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i rum. Narezane biskvite pomiješate s kremom, umotajte u foliju i oblikujte po želji. Ostavite preko noći u hladnjaku da se stegne.
Kolač prelijte čokoladnom glazurom.
Miješajte na laganoj vatri dok se ne rastope svi sastojci.
Recept iz knjige: Moji najbolji kolači