Gris kocke. Savršena podloga od grisa i čokolade s finom kremom od pudinga, šlaga i sjeckanih jagoda rezultira nezamjenjivim ljetnim užitkom za uživanje.

Podloga:

1000 ml mlijeka, 200 g pšenične krupice (grisa), 140 g šećera, 3 žlice kakaa, 140 g čokolade

Krema:

500 ml mlijeka, 2 pudinga od vanilije, 2 vanilin šećera, 110 g šećera, 400 ml vrhnja za šlag, 500 g svježih jagoda

Dekoracija: 100 ml vrhnja za šlag

Priprema podloge:

Mlijeko staviti kuhati. Kada zavri, maknuti s vatre i dodati pšeničnu krupicu pomiješanu sa šećerom i kakaom. Kuhati na srednjoj vatri do guste smjese. Maknuti s vatre i dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Kalup promjera 21 x 36 cm namočiti s vodom i odmah dodati vruću smjesu. Rasporediti po cijelom kalupu i ostaviti da se ohladi.

Priprema kreme:

Dio mlijeka pomiješati s pudingom, vanilin šećerom i šećerom. Kada mlijeko zavrije, maknuti s vatre i dodati pripremljeni puding i nastaviti kuhati do guste smjese. Maknuti s vatre, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Ohlađeni puding malo izraditi mikserom, a onda dodati izrađeno vrhnje za šlag i sjediniti. Oprane i izrezane jagode umiješati u kremu. Kremu rasporediti na podlogu.

Priprema dekoracije:

Na kolač pomoću vrećice za ukrašavanje staviti malo izrađenog vrhnja za šlag.

Recept iz knjige: Moji čokoladni kolači

Prethodni članakObjavljen natječaj za Podmjeru 17.1. Osiguranje usjeva, životinja i biljaka
Sljedeći članakHrvatska poljoprivreda nakon 2020. – poljoprivrednici uključite se u izradu strategije
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.