Biskvit:
✦500 ml mlijeka
✦100 g šećera
✦250 g oštrog brašna
✦3 žlice ulja
✦4 žlice džema od šljiva ili dr.
✦2 žlice kakaa
✦2 žličice sode bikarbone
Priprema: U posudi pjenjačom dobro izmiješati sve sastojke. Staviti papir za pečenje u kalup dimenzije 30 x 40 cm, pa uliti pola smjese i peći na 180 °C 8 – 9 minuta. Ponoviti postupak i ispeći još jednu koru, pa obje okomito prerezati na pola, tako da budu četiri. Može se peći i svaka posebno u kalupu 30 x 20 cm.
Krema:
✦600 ml mlijeka
✦150 g šećera
✦80 g oštrog brašna
✦2 žličice arome vanilije
✦200 g margarina
Priprema: Brašno izmiješati s malo mlijeka bez grudica, a ostatak sa šećerom i aromom vanilije staviti na vatru da provrije. Skuhati kremu miješajući pjenjačom. Maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom. U ohlađeno umiksati omekšali margarin sobne temperature. Svaku koru namazati kremom.
Dekoracija:
✦ribana čokolada za kuhanje
Priprema: Kolač ukrasiti ribanom čokoladom.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači