Tijesto:
– 3 žumanjka
– 6 dag šećera
– 9 dag brašna
– 4 bjelanjka
Pjena:
– 5 bjelanjka
– 25 dag šećera
– limunov sok
Glazura:
– 10 dag čokolade
– 3 žlice vode
– 3 žlice šećera
– 8 dag maslaca
Priprema tijesta: Istući čvrst snijeg od bjelanjaka postupno dodajući šećer i jedan po jedan žumanjak. Lagano umiješati brašno. Na namašten i pobrašnjen papir pomoću vrećice za ukrašavanje nanositi male hrpice. Peći na 185 °C oko 10 minuta.
Priprema pjene: Bjelanjke tući sa 10 dag šećera u čvrst snijeg. Posebno kuhati 15 dag šećera s 0,5 dl vode dok se zgusnuta smjesa između dva prsta ne vuče u nit. Tući i dalje bjelanjke nalijevajući posve polagano vruću šećernu otopinu u snijeg, sve dok smjesa ne postane posve gusta i sjajna. Pri kraju umiksati i sok od limuna.
Priprema glazure: Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na pari i u vruću smjesu postupno dodavati margarin.
Postupak: Vrećicom za ukrašavanje pomoću velikog tuljka istiskivati pjenu na pečene kolačiće u obliku tuljka. Svaki tuljak preliti čokoladnom glazurom.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači“