Tijesto:
– 27 dag brašna
– 14 dag margarina
– 14 dag šećera
– 1 jaje
– malo soli
– 1/2 praška za pecivo
– malo mlijeka
Nadjev:
– 5 bjelanjaka
– 20 dag šećera
– 5 žumanjaka
– 10 dag ribane čokolade
– 10 dag mljevenih oraha
Krema:
– 3 žlice brašna
– 20 dag šećera
– 2 vanilin šećera
– 3 dl mlijeka
– 20 dag margarina
Priprema tijesta: Umijesiti prhko tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti u hladioniku pola sata. Razdijeliti ga u dva dijela. Polovicu razvaljati i peći na obrnutoj strani lima, a drugu polovicu staviti u namašteni i pobrašnjeni lim iste veličine i na njega staviti nadjev.
Priprema nadjeva: Od bjelanjaka istući čvrst snijeg i postupno dodavati šećer, te jedan po jedan žumanjak. Na kraju lagano umiješati čokoladu i mljevene orahe. Sve izliti na prhko tijesto i zajedno peći na niskoj temperaturi.
Priprema kreme: Brašno, šećer, vanilin šećer i mlijeko skuhati na pari i u ohlađeno dodati pjenasto izrađeni margarin. Kremom premazati pečeno ohlađeno tijesto i poklopiti pečenom korom. Ostaviti do idućeg dana da se stegne i kora otpusti.