Tijesto:
– 6 jaja
– 15 dag šećera
– 20 dag oraha mljevenih
– 10 dag sjeckanih oraha
– 4 žlice oštrog brašna
– 2 žlice gustina
– 2 žlice ulja
– 2 žlice vode
– 1/2 praška za pecivo
– rum za močenje
Krema:
– 5 žumanjaka
– 10 žlica šećera u prahu
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 20 dag margarina
šaum:
– 5 bjelanjaka
– 15 žlica šećera
– 2 vanilin šećera
Priprema tijesta: Istući snijeg od bjelanjaka i dodati šećer, žumanjke, ulje, vodu, brašno, gustin, orahe i prašak za pecivo. Sve lagano pomiješati i staviti peći na 180 °C oko 15 minuta. Čačkalicom provjeriti kad je biskvit pečen (čačkalica mora biti suha i bez tragova tijesta). Ohlađen biskvit natopiti rumom.
Priprema kreme: Kuhati žumanjke sa šećerom i čokoladom na pari. Kad se ohladi dodati omekšali i izrađeni margarin. Sve izmiješati i staviti na biskvit. Na kremu staviti šaum.
Priprema šauma: 10 žlica šećera i vanilin šećer pomiješati s malo vode i kuhati. Od bjelanjaka istući čvrst snijeg i postupno dodavati 5 žlica šećera. U snijeg umiješati šećerni sirup i miješati dok šaum ne dobije sjajnu boju.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2