Sastojci:
25 dag maslaca
12 dag šećera u prahu
1 žumanjak
40 dag oštrog brašna
4 dag oraha u jezgri
Dekoracija:
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag čokoladnih mrvica
Priprema: Maslac sobne temperature, šećer u prahu i žumanjak pomiješati. Miksajući polako dodati brašno, pa umijesiti glatko tijesto. Nema potrebe da se stavlja u hladnjak jer se ne lijepi. Od tijesta otkidati komadiće veličine oraha, na dlanu ih malo spljoštiti, pa u sredinu staviti komadić oraha. Tijesto naprijed malo izdužiti da se dobije oblik ježića. Slagati na lim obložen papirom za pečenje, pa peći na 180°C oko 15 minuta. Paziti da ostanu svijetli. Ostaviti da se ohlade. Čokoladu otopiti na pari, pa umočiti vršak izduženog keksića, a onda oko 2/3 druge strane i odmah posuti s čokoladnim mrvicama. Slagati na papir za pečenje da se čokolada stisne. Čačkalicu umakati u čokoladu, pa crtati oči. Nožićem pažljivo odvojiti od papira za pečenje.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“