Ježići. Simpatični dekorativni keksići s orasima koji će razveseliti najmlađe degustatore, a njihov osmjeh potpuno će opravdati utrošen trud i vrijeme.

Sastojci:
25 dag maslaca
12 dag šećera u prahu
1 žumanjak
40 dag oštrog brašna
4 dag oraha u jezgri

Dekoracija:
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag čokoladnih mrvica

 

Priprema: Maslac sobne temperature, šećer u prahu i žumanjak pomiješati. Miksajući polako dodati brašno, pa umijesiti glatko tijesto. Nema potrebe da se stavlja u hladnjak jer se ne lijepi. Od tijesta otkidati komadiće veličine oraha, na dlanu ih malo spljoštiti, pa u sredinu staviti komadić oraha. Tijesto naprijed malo izdužiti da se dobije oblik ježića. Slagati na lim obložen papirom za pečenje, pa peći na 180°C oko 15 minuta. Paziti da ostanu svijetli. Ostaviti da se ohlade. Čokoladu otopiti na pari, pa umočiti vršak izduženog keksića, a onda oko 2/3 druge strane i odmah posuti s čokoladnim mrvicama. Slagati na papir za pečenje da se čokolada stisne. Čačkalicu umakati u čokoladu, pa crtati oči. Nožićem pažljivo odvojiti od papira za pečenje.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Prethodni članakSanta Barbara
Sljedeći članakPapučice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.