Biskvit
– 4 žumanjka
– 4 žlice šećera
– 6 žlica oštrog brašna
– 1 žlica kakaa
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– 100 ml ulja
– 50 ml mlake vode
– 4 velike žlice krupno mljevenih ili sitnije nasjeckanih oraha
– 4 bjelanjka
Krema od malina
– 450 gr smrznutih malina (može i svježe ako imate)
– 3 žlice šećera
– 2 žlice meda
– 2 vrećice pudinga od maline ili vanilije
– 3 dcl vode
– 50 gr maslaca
Krema od vanilije
– 1200 ml mlijeka
– 9 žlica šećera
– 3 vrećice pudinga od vanilije
– 50 g gustina
– 1 vrećica vanilin šećera
– 200 g maslaca
Glazura od čokolade
– 200 g čokolade za kuhanje
– 3 žlice ulja
Još potrebno……
– 150 – 200 ml čokoladnog mlijeka (može i obično – za navlažiti biskvit)
– 350 – 400 g keksa s čokoladom
– 100 ml mlijeka za namakati kekse
Žumanjke i šećer izmiksajte dok smjesa ne posvijetli. Pomiješajte brašno s praškom i kakaom. Brašno, ulje i vodu naizmjence lagano dodajte žumanjcima, a zatim umiješajte orahe. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Protvan namastite i pospite brašnom. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 ºC oko 20 min. Biskvit ohladite, a zatim zalijte mlakim čokoladnim mlijekom. Maline usitnite štapnim mikserom, pomiješajte s medom i šećerom, dodajte 1 dcl vode i stavite kuhati. Puding u prahu pomiješajte s ostatkom vode i dodajte u kipuće maline. Kuhajte nekoliko minuta dok se ne ugusti. Maknite s vatre, dodajte maslac i dobro pjenjačom izmiješajte. Još vruću kremu od malina prelijte preko biskvita. Ostavite da se ohladi. Zakuhajte 1 litru mlijeka. Pjenjačom izmiješajte preostala 2 dcl mlijeka, šećer, puding, gustin i vanilin šećer pa umiješajte u kipuće mlijeko. Kuhajte dok ne postane gusto kao puding. Ohladite. Dobro izradite maslac sobne temperature, pa u njega polagano dodajte žlicu po žlicu kreme. Miksajte dok ne dobijete glatku i sjajnu kremu. Razdijelite na dva dijela, pa prvi dio premažite preko ohlađene kreme od malina. Za sljedeći korak potrebni su keksi. Svaki keks umočite u mlako mlijeko s one strane gdje nema čokolade. Namočene kekse poslažite na žutu kremu tako da je dio sa čokoladom okrenut prema gore. Ostatak žute kreme premažite preko keksa, i zatim sve prelijte glazurom od čokolade (na laganoj vatri uz dodatak ulja rastopite čokoladu). Dobro ohladite.