PRIPREMITE:

100 g maslaca

1 vanilin šećer

120 g šećera

prstohvat soli

4 jaja

2 naranče

90 g brašna

3 žlicice praška za pecivo

30 g škroba

100 g mljevenih badema

 

Za kremu:

 4 dl narančinog soka

1 dl mlijeka

50 g šećera

1 vrećica pudinga od vanilije

20 g maslaca

 

Glazura:

200 g šećera u prahu

50 ml soka od naranče

20 ml likera od naranče

Izmiksajte maslac, vanilin šećer, pola količine šećera i sol. Postupno dodajte žumanjke i miksajte. Zatim dodajte sok od jedne naranče i naribanu narančinu koru. Dodajte brašno prosijano s praškom za pecivo i škrobom te mljevene bademe. Tri bjelanjka i pola količine šećera izmiksajte u čvrstu smjesu i lagano umiješajte u smjesu s bademima. Tijesto stavite u lim obložen papirom za pečenje, poravnajte ga i pecite 15 minutana 180 °C. Pečeni biskvit ohladite i prerežite na dva dijela.

 

Kuhajte sok od naranče. Mlijeko, šećer i vanilin puding promiješajte i dodajte u sok od naranče. Kuhajte stalno miješajući da kipi 3 minute. Maknite kremu sa štednjaka i površinu premažite maslacem da se ne napravi korica. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Ohlađenu kremu dobro izmiksajte, a zatim premažite donji sloj biskvita. Pokrijte s drugim biskvitom.

 

Sve skupa dobro promiješajte da dobijete glatku i gustu smjesu kojom premažite vrh biskvita. Kolač stavite u hladnjak da se stisne.

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakTorta od čokolade i banane
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.