Tijesto:
– 20 dag maslaca
– 10 dag šećera
– 10 dag kokosa
– 35 dag glatkog brašna
– 1 jaje
Krema:
– 4 žumanjka
– 20 dag šećera
– 20 dag čokolade
– 25 dag maslaca
Priprema tijesta: Od navedenih sastojaka umijesiti glatko tijesto i ostaviti ga 1 sat u hladnjaku. Kalupiće za košarice ili muffine namastiti, pa uvaljati u brašno. Od tijesta uzimati komadiće veličine oraha i prstima utisnuti u kalupe, tako da tijesto prekrije cijeli kalup. Ispeći košarice na 180 °C, 12 – 15 minuta tako da ostanu svijetle. Još tople istresti iz kalupa.
Priprema kreme: Kuhati na pari šećer i žumanjke, 20 – 30 minuta, a kad se zgusne, dodati sjeckanu čokoladu i dobro promiješati da se čokolada otopi. U hladno umiješati omekšan i izrađen maslac. Vrećicu za ukrašavanje napuniti kremom i puniti košarice. Ukrasiti jestivim ukrasima i kokosom.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“