Lambada

270

Tijesto:
– 6 jaja
– 15 dag šećera
– 15 dag brašna
– snijeg od 6 bjelanjaka
Žuta krema:
– 1 l narančina soka
– 3 pudinga od vanilije
– 7 žlica šećera
– keksi petit beurre
Bijela krema:
– 6 žlica brašna
– 6 žlica šećera
– 5 dl mlijeka
– 25 dag margarina
Glazura:
– 10 dag čokolade
– 7 dag margarina

Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, postupno dodavati brašno. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Ispeći biskvitno tijesto.

Priprema žute kreme: U narančinu soku iz tetrapaka skuhati puding od vanilije i šećer. Vrućim preliti pečeni biskvit.
Priprema bijele kreme: Brašno i šećer umutiti s malo mlijeka i ukuhati u preostalom mlijeku. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin.

Priprema glazure: Čokoladu i margarin rastopiti na laganoj vatri.

Postupak: Pečeni biskvit preliti vrućom kuhanom žutom kremom i na nju složiti kekse namočene u mlijeku. Ohlađeni kolač premazati bijelom kremom i preliti glazurom od čokolade.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakAgencija odobrila 769 projekata malih poljoprivrednika vrijednih 87,5 milijuna kuna
Sljedeći članakRolada torta
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.