Mak kocke s kavom. Ako volite kombinaciju čokolade, maka, oraha i kave ovaj kolač će vam biti savršena aromatična poslastica koju zaslužuje vaše nepce.

 width=Tijesto:
– 6 jaja
– 16 dag šećera
– 18 dag maslaca
– 5 dag ribane čokolade
– 5 dag mljevenih oraha
– 18 dag maka
– 1 žličica mljevene kave
Glazura:
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag margarina
– 3 žlice ulja
– 1 žlica vode

Priprema tijesta: Dobro izraditi žumanjke sa šećerom, dodati omekšali ili rastopljeni maslac, pa ostale sastojke lagano miješajući. Na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći oko 20 minuta. Ohlađeni kolač preliti glazurom.

Priprema glazure: Sve sastojke otopiti na pari miješajući.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članakTops
Sljedeći članakKrašuljci
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.