Tijesto:
– 4 bjelanjka
– 14 dag šećera
– 14 dag margarina
– 14 dag oraha
– 10 dag oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 4 žlice mlijeka
Međusloj:
– 4 žumanjka
– 14 dag šećera
Krema:
– 10 dag oraha
– 1 dcl mlijeka
– 10 dag šećera
– 10 dag margarina
Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg postupno dodavajući šećer, pa rastopljeni i rashlađeni margarin. Pjenjačom umiješati orahe pomiješane s brašnom i praškom za pecivo, pa mlijeko. Pažljivo miješati da se bjelanjci ne spuste. Peći na 180 ° C, u namaštenom i pobrašnjenom limu do pola.
Priprema međusloja: Žumanjke pjenasto izraditi sa šećerom. Ravnomjerno premazati po biskvitu i staviti da se ponovo peče još malo. Paziti da žumanjci ne zagore.
Priprema kreme: šećer otopiti u malo mlijeka. Dodati mljevene orahe i malo kuhati miješajući. Smjesa mora biti gušća. U hladno umiješati omekšali margarin. Ohlađen biskvit premazati kremom i ukrasiti ribanom čokoladom.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“