TIJESTO
– 8 bjelanjaka
– 20 dag šećera
– 25 dag krupno sjeckanih oraha
– 1/2 praška za pecivo
– 2 žlice brašna
KREMA
– 8 žumanjaka
– 2 žlice brašna
– 5 dl mlijeka u prahu
– 20 dag margarina
– 3 vanilin šećera
– 10 dag sjeckanih grožđica
– ekstrakt od kruške
– 10 dag čokolade
PRIPREMA TIJESTA:
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg postupno dodajući šećer. Lagano umiješajte orahe i brašno s praškom za pecivo. Kolač ispecite i ohlađen uzdužno prerežite.
PRIPREMA KREME:
Žumanjke i brašno umutite s malo mlijeka i ukuhajte u preostalo mlijeko. Ohladite i dodajte pjenasto izrađen margarin, šećer i vanilin šećer. Kremu prepolovite i u polovicu dodajte grožđice i malo ekstrakta od kruške. U drugi dio dodajte otopljenu čokoladu. Polovicu biskvita premažite žutom kremom, na nju položite drugi dio biskvita, premažite crnom kremom, a cijeli kolač premažite s 4 dl tučenog slatkog vrhnja.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači