 TIJESTO
TIJESTO
 – 8 bjelanjaka
 – 20 dag šećera
 – 25 dag krupno sjeckanih oraha
 – 1/2 praška za pecivo
 – 2 žlice brašna
KREMA
 – 8 žumanjaka
 – 2 žlice brašna
 – 5 dl mlijeka u prahu
 – 20 dag margarina
 – 3 vanilin šećera
 – 10 dag sjeckanih grožđica
 – ekstrakt od kruške
 – 10 dag čokolade
PRIPREMA TIJESTA:
 Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg postupno dodajući šećer. Lagano umiješajte orahe i brašno s praškom za pecivo. Kolač ispecite i ohlađen uzdužno prerežite. 
 PRIPREMA KREME:
 Žumanjke i brašno umutite s malo mlijeka i ukuhajte u preostalo mlijeko. Ohladite i dodajte pjenasto izrađen margarin, šećer i vanilin šećer. Kremu prepolovite i u polovicu dodajte grožđice i malo ekstrakta od kruške. U drugi dio dodajte otopljenu čokoladu. Polovicu biskvita premažite žutom kremom, na nju položite drugi dio biskvita, premažite crnom kremom, a cijeli kolač premažite s 4 dl tučenog slatkog vrhnja.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači
 
  
 
		








